Mégis, mi az a Tekrama?

Szerző Tekrama · 2018 December 03 · 2 perc olvasási idő

Ha mostanában adtad a fejed ingatlanvételre, és elkezdted feltérképezni a lehetőségeket, biztosan neked is feltűnt, mennyire nem olcsó mulatságról van szó. Képzeld el azt, hogy a Gellért-hegy tetején állsz, és a lábadnál terül el az ezerszínű város. Na, pont ilyen magas, négy-öt százaléknyi az a haszon, amit az ingatlan adásvétellel foglalkozó ügynökségek élveznek egy-egy sikeres tranzakció esetében. Nézzünk rá egy konkrét példára, hogy jobban megértsük, miről is van szó: ha veszel egy 30 millió forintos ingatlant, akkor 1,2 millió Ft-ot kell az ügynökségeknek befizetned. Kiábrándító, nem?

Van azonban egy nagyszerű hírünk: egy lelkes, fiatalos csapat azért dolgozik hónapok óta a Tekramán, hogy egy sokkal kedvezőbb alternatívát kínáljon ingatlan ügyletekkel kapcsolatban. Azaz, pénzt, és egyben időt is tud spórolni neked. A Tekrama egy PropTech startup, amely innovatív megoldásaival a megszokottnál jóval modernebb szolgáltatásokat tud nyújtani az ingatlanpiacon. Úgy gondoljuk, hogy az ügynökségek olyan munkát végeznek, amely a ma rendelkezésre álló technológiák segítségével kiváltható – ezáltal pedig jelentős összegeket takaríthatunk meg a felhasználók számára.

Ez mind szép és jó – gondolhatod magadban -, de még mindig semmi értelme sincs annak a szónak, hogy ,,Tekrama”. Nos, el kell, hogy mondjuk neked, rengeteget gondolkodtunk a termék nevén, míg végül megtetszett ez a kifejezés, és elköteleződtünk mellette. Voltaképpen egy apró szójáték van elrejtve benne, amelynek megfejtéséhez visszafele kell olvasnunk a betűket: ,,a market”, azaz egy piac.

Ha már ennél a témánál tartunk, ideje arról is szót ejtenünk, hogy miért a magyar piacot választottuk a Tekrama tesztelésének színhelyéül. Magyarországot sokszor az a kritika éri, hogy nem alkalmas validációra, mivel kevés lakossággal bír, és nem találni elég fogyasztót. Mi azonban, látva az évi 150 000 ingatlan értékesítési statisztikát, amely egyre csak növekvő dinamikát mutat, úgy gondoljuk, hogy tökéletes tesztpiac lesz számunkra.

Az eladott ingatlanok egyharmada Budapesten kerül értékesítésre, így a Tekrama is elsősorban a fővárosra koncentrál, másodsorban pedig az egész országra. Hiszünk benne, hogy sikeres termék lesz, amelyet szeretni fognak a felhasználók, és konkrét, anyagi hasznát is tapasztalni fogják.

Egyelőre önerőből finanszírozzuk a termék fejlesztését és növekedését. A legközelebbi célunk az, hogy január közepén piacra dobjuk a Tekramát az MVP, azaz minimum viable product verzióban, amely a leggyorsabban elkészíthető, de már működőképes terméket jelöli. Ezt az alapterméket fogjuk folyamatosan fejleszteni a későbbiekben, egyre több szolgáltatást hozzáadva.

Ennyi lenne csupán a Tekrama? Dehogy! Szeretnénk közösséget építeni veled, és mindazokkal, akik szükségét érzik annak, hogy egy igazi vállalkozói társadalom alakuljon ki Magyarországon. Éppen ezért elhatároztuk, hogy mialatt lépésről-lépésre építgetjük a terméket, elmeséljük nektek a buktatókat és nehézségeket, amelyekkel szembe találjuk magunkat, és megosztjuk veletek az arra adott válaszainkat, megoldásainkat is. Tesszük mindezt annak a reményében, hogy tanulhassatok, és felhasználhassátok ezt a tudást akár a saját startup ötletetekkel kapcsolatban. Az a célunk, hogy egy olyan közösséget kovácsoljunk, amelynek tagjai egymást támogatják és inspirálják.

Ha szívesen hallanál még többet a Tekramáról, vagy csak leülnél velünk egyet beszélgetni, akkor keress minket bizalommal! Személyes találkozásra nem csupán Budapesten van lehetőség, hanem Szegeden is – a Tekrama ugyanis kétlaki, a business logic központunk a fővárosban található, a fejlesztési központunk azonban vidéken.

Reméljük, hogy felkeltettük az érdeklődésedet a Tekrama iránt, és a jövőben is követni fogod a termékünk útját! Az alábbi felületeken tudsz friss információkat szerezni arról, hogy hol tartunk éppen ebben az izgalmas folyamatban:

Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/Tekrama-249859475754118/

Youtube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCRiCJQB5i2V3aYmxPtbMIRA

Instagram oldalunk: https://www.instagram.com/tekrama/

LinkedIn oldalunk: https://www.linkedin.com/company/tekrama/

Nemsokára ismét jelentkezünk, hogy a Tekrama történetének egy újabb fejezetét mesélhessük el nektek!!