Hol vegyek lakást? | Tekrama Blog

Hol vegyek lakást?

Szerző Tekrama · 2019 December 13 · 2 perc olvasási idő

Befektetési célú lakásvásárlás – De hol és milyen időtávra vegyünk?

Az ingatlan kalkulátor segít a kérdésben – gondolja az egyszeri, kiadásra vásárló befektető, ahol most magas az ár, mindig az lesz.

ingatlankalkulator

Jelen ismereteink szerint a 13. kerület és a belső kerületek (V., VI, VII. és VIII. bizonyos részei, I. és II, XII.) válságállóbbak az árak csökkenése tekintetében. Azonban magas a bekerülési értéke az ingatlannak. Így befektetési szempontból nem annyira magas a megtérülés sem kiadási oldalról, sem az adott ingatlan árnövekedése szempontjából.

Az idő határozza meg egy ingatlan befektetési célú értékét, azt meg előre senki nem látja, milyen árak lesznek egy év, tíz év múlva. Egy ingatlan kalkulátor (például ez: https://www.ingatlannet.hu/kereses/mennyit_er_az_ingatlanom.html)

csak a jelent mutatja, nem trendet a jövőre. Gondoljuk meg, egy átlagos lakáshitel futamideje 15-16 év. Akkor befektetőként nekünk sem szabad 3-5 éves távlatban gondolkodni. Azt kell megnézni, hogy az a lakás, az a terület (lokáció), ahol vásárolunk ma, mennyire alulértékelt ahhoz képest, hogy milyen fejlődésen mehet keresztül a következő MINIMUM 10 évben.

Erről írtunk mi is, mit érdemes átgondolni lakásvásárláskor, és kiemeltük a lokációt (https://tekrama.com/blog/mennyi-az-annyi és itt

https://tekrama.com/blog/ingatlankiadas-budapesten hasznos infókat találsz).

ingatlanarak

Az ingatlant nem két-három évre vesszük magáncélra sem. Egy átlagos magyar ember, család élete során 3-4 ingatlanban él. Így, ha befektetőként vásárolunk, a bérleti díj mértéke mellett figyelembe kell vennünk az adott ingatlan árnövekedési lehetőségeit is.

Az ingatlanpiac kicsit olyan, mint a tank. Nehezen fordul, de ha irányba áll, semmi sem állítja meg az árak csökkenését vagy növekedését. Most éppen fordul – véleményünk szerint.

Nézzük meg, mely területekben van növekedési potenciál 2030-ig a 2019. decemberi ismereteink szerint:

1. Stadionok környéke

Kiváló közlekedési kapcsolatok, belváros egyszerű elérése, irodafolyosó jellege a Hungária—körút ezen szakaszának, a Stadionok metróállomás feletti bevásárlóközpont tervei, Hungária Center átadása, Aréna Business Campus átadása a Hős utcánál.

2. Kerepesi út

A Pillangó utcai metrómegálló vasúthoz (Nyugati-Szolnok vasútvonalhoz) történő áttelepítése egy dinamikus fejlesztést jelentene, Törökőr megálló néven. Így az utasoknak metrókapcsolat nyílik a Keleti-Blaha-Deák megállók felé. A Hungexpo területén jelentős fejlesztések lesznek - várhatóan a Fehér út irányából villamoskapcsolattal is segítve (3-as villamos leágazás) – a konferenciaturizmus erősítése miatt. A K27 Business Center fejlesztése (iroda- és lakóépületek) is új arculatot ad a térségnek.

3. Liget Projekt térsége

Bár politikai csatározások övezik, az látható, hogy a megújuló épületek, újonnan épülő kulturális komplexumok új és nívós arculatot adnak a térségnek. Érdemes tehát lakást vásárolni.

További tippjeink:

4. Keleti pályaudvar környéke (kimagasló közlekedési kapcsolatok)

5. Central Park Projekt térsége a Nyugati pályaudvar mellett

6. Közvágóhíd térsége (óriási fejlesztési lehetőségek vannak a területben: Dunapart, panoráma, beépíthető területek, konkrét tervek újépítésű lakásokra és szolgáltatási egységekre)

7. Budapart (Property Market): az egyik legtrendibb fejlesztés, a Kopaszi-gát mellett.

8. A tervezett Galvani-híd térsége

9. Kelenföld (szuperkórház, 4-es metró)

10. Örs vezér tere (jelentős közlekedési fejlesztések a metró-HÉV összekötéssel)

holvegyeklakast

Nem vásárlási tippeket akartunk adni, nem ez a szándék vezérelt minket. De fontold meg milyen szempontok alapján keresed a pénzed befektetési lehetőségét.

További kérdésed lenne a témával kapcsolatban? Írj nekünk: https://www.tekrama.com/contact-us.

Ne maradj le izgalmas, ingatlannal kapcsolatos témákról szóló bejegyzéseinkről! Kövess minket Facebook-on, Instagram-on és a YouTube-on a további hasznos tippekért és tudnivalókért!

Tekrama! Te Otthonod, Te Pénzed, Te Időd.