5 tény a Proptechről - mi ez, és hogyan változtatja meg az életünket? | Tekrama Blog

5 tény a Proptechről - mi ez, és hogyan változtatja meg az életünket?

Szerző Tekrama · 2019 Március 15 · 1 perc olvasási idő

Ismerkedsz a startup világgal, de még sohasem hallottad a proptech kifejezést? Kíváncsi vagy hogyan fog megváltozni az ingatlanpiac a következő években? Tudni akarod Rád milyen hatással lesz? Akkor ez a cikk pont Neked szól!

1. Maga a kifejezés egy szóösszetételből ered: property technology. Proptech alatt az ingatlanok tervezése, fejlesztése, működtetése, kereskedelme és finanszírozása terén bekövetkező összes innovatív változást értjük.

2. Másképp megfogalmazva a proptech az ingatlanpiac digitális transzformációja. Ha új lenne számodra ez a fogalom, hamarosan részletesen összefoglaljuk Neked! Napjainkban minden iparágra óriási hatással van ez az átalakulás. Miért pont ez a körülményes és időigényes ágazat maradna ki belőle?

3. A proptech az ingatlanpiac megkerülhetetlen fejlődési iránya! Ezt azért is lehet ilyen bátran kijelenteni, mert széles körben elfogadott tény, hogy a digitális transzformációval az aktuális munkatevékenységek 45%-át könnyedén automatizálni lehet.

4. Mindenkire kihat ez a változás!

A tervezőkre, a kivitelezőkre, a property és facility managerekre, az ingatlanügynökökre és fejlesztőkre, de mindenki másra is, aki vásárláson töri a fejét. A következő 5-10 évben már hazánkban is meghatározók lesznek a legújabb technológiák az ingatlanfejlesztési projektekben.

5. Hogyan jelenik meg ez a gyakorlatban?

Ingatlanvásárlásban vagy és unod már a fölösleges köröket futni? Volt már olyan lakás, aminél az első szoba után tudtad, hogy nem az lesz az igazi? Képzeld el, milyen lenne egy VR szemüvegben, otthonról „körbejárni” a kinézett lakásokat!

Szállásfoglalásnál volt már, hogy bizonytalan voltál a fogadó hitelességében? Mi lenne, ha találkozás nélkül, online fizetéssel és automatizáltan intézhetnéd a nyaralásodat?

Milyen lenne az ingatlan piac drága és időigényes közvetítőszolgáltatások nélkül? Ilyen és ehhez hasonló, eddig hiányzó értékeket adhatnak a proptech megoldások!

+1. Gyors integráció következik!

A proptech széleskörű technológiái közül hazánkban egyelőre kevés került bevezetésre, de a helyi startupok megjelenésével ezek meghonosítása gyorsan megtörténhet! Ezek a megoldások újraértelmezhetik és megkönnyíthetik az ingatlanpiac működését. Új alternatívákat kínálhatnak a tulajdonosoknak, a vevőknek és a különböző szolgáltatóknak is.

Ez a Tekrama! Te Otthonod, Te Pénzed, Te Időd.

Ha kérdésed van a proptech témával kapcsolatban, írj nekünk és mi örömmel válaszolunk!

https://www.tekrama.com/contact-us.

Ne maradj le izgalmas, ingatlannal kapcsolatos témákról szóló bejegyzéseinkről! Kövess minket Facebook-on, Instagram-on és a YouTube-on a további hasznos tippekért és tudnivalókért!