5+1 balkonnövény, ami a hidegebb napokat is feldobja | Tekrama Blog

5+1 balkonnövény, ami a hidegebb napokat is feldobja

Szerző Tekrama · 2019 Szeptember 19 · 1 perc olvasási idő

A balkonodnak nem kell téli álmot aludnia! Válogass hideget jól tűrő növényeket és virágozzák be a te otthonodat is!

1. Csarab

A csarab Norvégiából származik – szóval innen már sejthető, hogy jól tűri a hideget. Nem csupán szép, de gyógynövényként is szokták használni, így mindenképpen jól jársz vele, ha helyet bérelsz neki az erkélyen.

2. Árvácska

Az árvácska enyhébb időben virágzik, de a fagyot is jól tűri, ráadásul rengeteg színben megtalálod, így kifejezetten vidám környezetet varázsolhatsz vele.

3. Ciklámen

A ciklámen minden időt jól bír, enyhébb időben még virágzik is, de a levelei már önmagában is egészen különlegesek. Belőle érdemes szobai változatot is beszerezni, mivel természetes módon növeli a helyiség páratartalmát.

4. Kis meténg

Árnyékban és napon is eléldegél, és még csak nem is igényel semmilyen különösebb gondozást. Őt is használják gyógynövényként, szóval jól jársz vele, ha rá esik a választásod.

5. Téli jázmin

Nevéhez hűen tél végén borul virágba, enyhébb teleken viszont már korábban is virágozni kezdhet. Akár az egész balkont is képes lenne beborítani, de cserépben is tökéletesen eléldegél.

+1 Nyuszifül

A gyapjas tisztesfű, vagyis nyuszifül az egész család kedvence lesz az erkélyen. Kis virágai tavasz végétől nyílnak, de mivel úgyis a pihepuha levelei a fő attrakciója, így bármikor megörvendeztet.