10 ingatlanvásárlási tipp, hogy gyorsabban találd meg álmaid otthonát | Tekrama Blog

10 ingatlanvásárlási tipp, hogy gyorsabban találd meg álmaid otthonát

Szerző Tekrama · 2019 Június 29 · 1 perc olvasási idő

1. Fogalmazd meg pontosan, hogy mit szeretnél!

Meglepődnél, ha tudnád, milyen sok ember nem tudja igazán, hogy mit akar. Te azonban sok értékes időt spórolhatsz meg magadnak, ha meg tudod válaszolni az alábbi kérdéseket:

- Hol legyen az ingatlan? Munkahely, iskola, óvoda, bevásárlás, szórakozás, közlekedés: ezek mind-mind fontos tényezők.

- Mekkora és milyen beosztású ingatlanra van szükséged? Gondold át a hosszú távú terveidet, és azt, hogy hogyan illeszkedik be ezekbe az ingatlan.

- Meddig nyújtózkodhatsz anyagilag? Légy felkészült a pénzügyekkel kapcsolatban, járj utána a finanszírozási lehetőségeknek!

- Milyen állapotú ingatlant szeretnél? Hajlandó vagy pénzt és időt áldozni a felújításra? Mindezt persze sokkal könnyebb a hosszú távú terveid fényében megválaszolni.

- Mikor szeretnél költözni és mikor tudnád ezt reálisan megtenni? Ne áltasd magadat, jobb, ha feketén-fehéren látod magad előtt a saját időbeli határaidat.

2. Ismerkedj meg az ingatlanárakkal!

A jövőben, ebben a Tekrama Ingatlanár kalkulátora is segít neked. jelenleg még dolgozunk rajta.

3. Ismerkedj a környékkel, tájékozódj az adottságokról!

Milyen a zajszint, mik a közlekedési - és vásárlási lehetőségek, van-e a közelben orvosi rendelő, iskola vagy óvoda, terveznek-e nagyobb fejlesztéseket, építkezéseket, és így tovább.

4. Kérdezz bátran az eladótól!

Ahhoz, hogy ne csupán mennyiségileg, de minőségileg is megfelelő kérdéseket tudj neki feltenni, jól jöhet ez a lista is.

5. Nézd meg többször, lehetőleg különböző napszakokban a kiszemelt ingatlant és környékét! Ne csupán egy benyomásra támaszkodj, gyűjtsd össze őket!

6. Ismerkedj meg a szomszédokkal! Ezáltal rengeteget tudhatsz meg az ingatlanról és a környéken lakókról.

7. Légy udvarias, és kommunikálj nyíltan! Az emberek szeretik és értékelik az őszinteséget.

8. Tájékozódj, kérj tanácsot szakembertől, ha szükséges!

Nem kell, hogy mindenhez érts. Lehet, hogy felesleges energiapazarlásnak tűnik, de hidd el, hosszú távon megéri a fáradtságot!

9. Alkalmazz szakértőt a szerződésekhez!

Az ügyvédek is szakosodnak, ezért érdemes olyan szakembert választanod, aki erre specializálódott. Ha előre tájékozódnál az adásvételi szerződésről és az átadás-átvételi jegyzőkönyvről, készítettünk neked egy mintapéldányt. Letöltheted innen.

10. Fordíts különösen nagy figyelmet a járulékok, ingatlan adó és SZJA témakörére!

Kérd szakember segítségét, hogy problémamentes legyen az adminisztráció! Készítettünk neked egy rövid tájékoztatót erről is, amelyet _itt _tölthetsz le.

További kérdésed lenne a témával kapcsolatban? Írj nekünk: https://www.tekrama.com/contact-us.

Ne maradj le izgalmas, ingatlannal kapcsolatos témákról szóló bejegyzéseinkről! Kövess minket Facebook-on, Instagram-on és a YouTube-on a további hasznos tippekért és tudnivalókért!

Tekrama! Te Otthonod, Te Pénzed, Te Időd.